Jak vybrat šperk k Valentýnu?

Nevíte si rady, jaký vybrat dárek k Valentýnu? Poradíme vám!

Svátek svatého Valentýna, který se každoročně slaví 14. února, představuje skvělou příležitost, kdy můžete svým nejbližším vyjádřit, co k nim skutečně cítíte. Tento den totiž již dávno není určený pouze zamilovaným, ale všem, kteří mají někoho upřímně rádi a chtějí mu udělat radost. Obecně nejraději Valentýn slaví ženy. Ty ze všeho nejvíce u srdce zahřeje s pečlivostí vybraný šperk. Ať už se tedy chystáte podarovat přítelkyni, maminku, babičku nebo kamarádku, třpytivý klenot je tou nejlepší volbou.

Šperky s motivem srdce

Srdce je od nepaměti symbolem čisté lásky a milostných vztahů. A právě proto jsou šperky ve tvaru srdce ideálním dárkem k Valentýnu. Zvolit můžete buď decentní variantu v podobě jemného srdíčka zavěšeného na řetízku, anebo výraznější kousek, kdy je tvar srdce vyzdvižen třpytivými kamínky. Výběr přizpůsobte hlavně stylu obdarované osoby a tomu, co svým dárkem chcete vyjádřit. Většina šperků totiž umí i beze slov promlouvat k obdarovanému a dávat najevo hluboké city. Horoucí láskou například doslova planou prsteny s velkým kamenem, zatímco neutrálněji působí přívěsky ve tvaru srdíčka.

Párové náramky

Odevzdat pomyslně své srdce druhé osobě lze i jiným způsobem než darováním šperku ve tvaru srdíčka. Originální způsob, jak dát milované osobě najevo, že jste jí plně oddáni, je darovat jí párový náramek. Pomocí něho předáte mnohem víc než jen své srdce. Darujete spolu s ním kompletně své já, které bude mít obdarovaný neustále u sebe.

Tento perfektní dárek k Valentýnu skvěle ozdobí zápěstí žen i mužů. Podob může mít mnoho. Zatímco pánský párový náramek bývá robustnější, ženský je až takřka éterický. To, co mají však společného, je trefné zdobení, které se může pár od páru lišit.

Šperky v rose gold provedení nebo s barevnými kameny

Pokud si nejste jisti tím, jaký šperk by vaší drahé polovičce, mamince nebo kamarádce udělal největší radost, pak zvolte klenot vykládaný broušeným kamínkem v její oblíbené barvě. Šperky s kameny patří k nestárnoucí klasice, díky které určitě nesáhnete vedle. Kromě toho se krásně třpytí, odráží světlo a jsou symbolem luxusu. A ačkoliv se k Valentýnu pojí zejména červená a růžová barva, vy klidně můžete svoji lásku překvapit šperkem v úplně jiných odstínech. Mezi nejoblíbenější patří kameny v čiré barvě, které se pro svoji eleganci hodí naprosto ke všemu. K vidění jsou jak na náušnicích, tak přívěscích. Někdy jimi bývají dokonce ozdobeny náramky a náhrdelníky.

Drobnou nevýhodou šperků s barevnými kameny je to, že nejlépe vyniknout samostatně. To znamená, že by jim kombinace s dalšími klenoty mohla jen uškodit. Všímejte si proto nenápadně na osobě, kterou chcete o Valentýnu obdarovat, zda ráda nosí šperky na krku, uších i prstech současně. Pokud ano, můžete zakoupit rovnou celý set nebo sáhnout po taktéž romantické, avšak více variabilní variantně – šperku v rose gold provedení.

Symboly lásky a štěstí

Valentýn je sice oslavou lásky, ale nikoli pouze té partnerské. Na to je třeba myslet. Již dávno totiž neplatí, že pouze ti, kteří jsou v milostném vztahu, mohou tento svátek slavit. Pokud tedy chcete, sdělte někomu prostřednictvím šperku své upřímné city, i když jen kamarádské nebo mateřské. Mezi vhodné šperky patří především přívěsky, které v sobě ukrývají skrytý význam. Popřejte někomu štěstí čtyřlístkem nebo zaslibte své srdce symbolem nekonečna.

Zpět do obchodu